м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

У Білій Церкві мерія та Агенція стратегічного розвитку підписали угоду з рейтинговим агентством IBI-Rating

20.04.2018

 

  У Білій Церкві мерія та її Агенція стратегічного розвитку підписали угоду з рейтинговим агентством IBI-Rating. На основі повномасштабного дослідження соціально-економічного розвитку міста агентство вперше присвоїть йому кредитний та інвестиційний рейтинги. 

 

"Ми відкриті для інвесторів і готові пройти цю процедуру і показати насамперед і міжнародним інвестиційним фондам, і приватним інвесторам, що ми їх чекаємо", - говорить Геннадій Дикий, міський голова Білої Церкви.

 

У всьому світі ці рейтинги використовують немов би маркер для визначення надійності міста як позичальника та бізнес-партнера. Чим вищий рейтинг - тим більше можливостей залучити кошти під менші відсотки. 

 

"Позитивним є сама наявність рейтингу як такого. Місто стає відкритим, це сигнал інвесторам приходити в місто і вкладати гроші в розвиток інфраструктури та міських програм", - говорить Олексій Амфітеатров, директор рейтингового агенства IBI-Rating.

 

На думку експертів, Біла Церква має неабиякий інвестиційний потенціал. Згідно зі стратегією розвитку, вже до 2025 року місто реалізує низку масштабних інфраструктурних проектів.

 

"Створення 7 тисяч нових робочих місць, прийняття 1 млн туристів та залучення 250 млн доларів інвестицій. Для досягнення цього дуже важливо отримати кредитний та інвестиційний рейтинги.  Цей рейтинг є перепусткою у світ великих інвестицій", - говорить Олександр Прилуцький, директор Агенції стратегічного розвитку Білої Церкви.

 

Одним зі своїх пріоритетів міська влада вважає створення міжнародного аеропорту з багатофункціональним терміналом на базі комунального підприємства "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс".

 

За інформацією "112" телеканалу